Las Aventuras de Artur y Meri

Cuando los otros se van de juerga los fines de semana, nosotros nos vamos a la montaña. Aquí quedan documentadas algunas de estas aventuras.

domingo, 5 de marzo de 2006

Curso de Alpinismo Invernal Avanzado - tercer fin de semanas de practicas
Tipica escalada española:
Mientras que unos estan trabajando ...

... durisimo ...

... los otros estan mirando! :-)

Aquest cap de setmana no ens llevàvem tan aviat com d’altres. Anàvem a Ulldeter i sortíem a les set i quart del matí de Fabra i Puig. Després de la parada de rigor al fer un cafè vam arribar on surt el camí del refugi i començàvem a caminar cap a les 10: 30 del matí. Arribàvem en 20 minuts a peu de via. Vam estar practicant equipament de vies, reunions equipant-les, dry-tooling (escalada en roca amb piolets)i escalada artificial (amb estreps). Quan el fred, la neu i el vent ens va fer desistir de seguir ja eren les 3 del migdia i ja podíem donar-nos per satisfets. Al refu vam repassar nusos i ens van fer una explicació molt bona de tipus de ressenyes i la seva interpretació, numeració de vies i diferencia segons tipus d’ascensió i país, codificació i dibuixos del que ens podem trobar, etc... Ens vam animar veient que ja hi ha uns quants corredors del Gra de Fajol que ja podem fer amb el nostre nivell i el material que tenim actualment.
Volíem fer un bivac guapu a la neu amb vent, fred i nevant però per majoria absoluta vam decidir baixar a dormir a barna i continuar el dia següent escalant al Garraf.
Així que el dissabte fins a les deu no ens trobàvem en l’aparcament de Port Ginesta i començàvem poc després a escalar. Vam pujar de primers equipant vies de IV+ i V+ i després vam fer pràctica de remuntar cordes amb un muntatge tipus “polipasto” (amb reverso com si asseguréssim de segon i prússic per fer polea). Va estar plovisquejant tot el matí així que al final al migdia decidim anar cap a casa i deixar el curs per acabat.
La conclusió que ens queda és que ha sigut curt i amb poques novetats, tot i així molt contents perquè hem repassat conceptes que ara ens han quedat molt més clars i hem sortit amb el convenciment que ara sí que som autèntics alpinistes i ja només ens queda practicar, practicar i practicar... Els propers caps de setmana se’ns plantegen plens de ganes i de curiositat per començar a fer coses noves, nous camins, ascensions que fins ara no ens atrevíem, mirar la muntanya amb una altra perspectiva, sabent que la respectem i que cada cop estem més a prop d’ella. Ens queden moltes sortides de sol caminant carregats amb una somriure a la cara i molts paisatges que ara desconeixíem i els vèiem molt llunyans.

Etiquetas: ,