Las Aventuras de Artur y Meri

Cuando los otros se van de juerga los fines de semana, nosotros nos vamos a la montaña. Aquí quedan documentadas algunas de estas aventuras.

sábado, 28 de marzo de 2009




Round Top (3.164m)
(Loma Prieta Chapter - Sierra Club)


Aquest cap de setmana fem dos pics: Red Lake Peak el dissabte, dormim a la neu a prop de Carson Pass, i Round Top el diumenge amb la gent del Sierra Club.

El Red Lake Peak serà ràpid i ens servirà d'aclimatació. És un 3000 facilet que pujarem i baixarem en 3 hores. Podrem investigar el terreny i buscar un lloc maco i lluny de la carretera per plantar les tendes. Curiosament descobrim que hi ha bastanta gent acampada a prop nostre. Sembla que hi ha un bany "artificial" d'aigua calenta que no aconseguim veure. 

La nit serà sense lluna, un cel estelat impressionant i un vent que gairebé no toca la tenda però el soroll que fa no deixa dormir. Tenim sort d'estar ben arrecerats. 

A matí següent ens trobem a l'aparcament a les 8:30 amb la gen del Club. El Round Top, però, ja és un altre estil de muntanya. Una muntanya molt maca i a la vegada una mica tècnica, amb grimpada final i cresta. Som 19 persones així que l'aproximació que es podria haver fet en dues hores es retarda bastant. La meitat del grup va amb esquis i l'altra meitat amb raquetes de neu. La pujada passa al voltant del Winnemuca Lake, planejant durant uns 3 quilòmetres i després comença a pujar de valent fins que als últims ~200m es fa més empinada i alguna gent es queda ja abans d'arribar al coll. Als últims 30 metres deixarem raquetes i esquis i canviarem a grampons i piolet. Hi ha gel però principalment és roca i neu tova en una grimpadeta fins al cim. 

Després del vent que ens acompanya tot el camí, el cim es presenta estranyament tranquil. Dinem amb sol i una temperatura relativament agradable. No ens estem molta estona ja que la gent que 
no ha volgut pujar al cim està esperant-nos i deuen estar agafant molt de fred.

Baixem i tornem a mig perdre al camí, per sort tenim els GPS i aconseguim trobar el cotxe.

Ens queda el gust de cim, una cresta pendent per a fer a l'estiu, i un bosc tot just descobert que no necessita de permisos especials per a accedir-hi. Sabem que tornarem...

Etiquetas: