Las Aventuras de Artur y Meri

Cuando los otros se van de juerga los fines de semana, nosotros nos vamos a la montaña. Aquí quedan documentadas algunas de estas aventuras.

lunes, 27 de noviembre de 2006

Últim cap de setmana curs d'escalada avançat

El dissabte marxàvem a Vilanova de Meià per fer "artifo". Paràvem al forn dels croissants més grans del món a Artesa de Segre per preparar les forces. Us el recomano a tothom.
Vam tenir la sort de tenir el Nando de professor, realment un crac de l'educació esportiva i sens dubte el millor professor del CEC que jo he tingut.
Després d'emocianor-nos recordant vells temps (amb mi el meu primer curs d'escalada i amb l'Artur l'estada formativa als Ecrins) vam fer dos totxets per demostrar-li que saví­em pujar V+ de primers tots dos.
Deprés passàvem a fer un 7b de primers en artifo: dos pedals, fifi i força de cames. Maquí­ssim, xulo, agrait, divertit i una mica cansat fins que no li agafes el truquillo.
Contents d'haver triomfat passàvem la nit fent un bivac als prats que envolten l'ermita de Vilanova de Meià que també recomano a tothom.


Diumenge: final de curs i comprovació de que hem assolit tots els coneixements. Fem la via Lleida, clàssica de 225m de la "Roca dels Arcs" de : IV+, V+,V+,6b, V+, IV+, III, semiequipada amb algun paravolt i alguns pitons a mitja via. Sort del Nando que ens va fer de primers tots els cinquens i el 6 perquè els V de via llarga no tenen res a veure amb els V de totxo.
Arrivàvem amb pluja inclosa a l'últim llarg després de 5 hores.
Conclusions del curs: S'ha d'estar molt preparat i tenir rodatge tant en via llarga com en totxo fins a 6a per aprofitar bé el curs, però si tens un profe bò hi ha parts que es poden solucionar.
Saber equipar i artifo ens treu molt de pes psicològic de sobre. Quan anem a fer crestes i ascensions i ens trobem trossos difí­cils o perillosos podrem sortir-nos-en amb més seguretat.

Etiquetas: ,